CASO DE SUCESSO

Snelle, krachtige en flexibele Citrix Ready HDX Verified thin clients zorgen voor een radicale verbetering van de ICT-infrastructuur van een Nederlands autobedrijf.

 

 

Autoradam is een in de provincie Flevoland gevestigd autobedrijf dat voertuigen verhuurt en least. Naast een locatie in Almere met een tankstation en wasstraat beschikt Autoradam over een kersvers tankstation in Amsterdam waar klanten binnenkort ook auto’s kunnen huren en gebruikmaken van een wasstraat. Daarnaast zijn er plannen voor verdere uitbreiding. Autoradam levert een breed scala aan diensten, zoals autoverhuur en flexibele autoleasing voor de korte termijn. Klanten profiteren van een wagenpark met betrouwbare en kwalitatief hoogwaardige auto’s, concurrerende brandstofprijzen en een van de grootste en modernste wasstraten van Nederland.

Autoradam

De uitdaging: een snellere en efficiëntere ICT-oplossing met kostenefficiëntere ondersteuning voor de Citrix-omgeving

In het verleden maakte het autobedrijf gebruik van Wyse 1200 en S10 thin clients die op een Windows 2003 Terminal Server draaiden. Deze oplossing was echter niet bijster betrouwbaar, en door de uiterst trage prestaties werden de dagelijkse werkzaamheden van eindgebruikers ernstig verstoord.

Met een wagenpark van 200 leaseauto’s had het personeel van Autoradam behoefte aan een efficiënt systeem dat de mogelijkheid bood om de back-officeprocessen op eenvoudige wijze te beheren. Deze behoefte werd versterkt door de snelle groei van het klantenbestand van het autobedrijf. De medewerkers van Autoradam hadden daarnaast behoefte aan betrouwbare internettoegang en de mogelijkheid om snel beelden van de verschillende camerabewakingssystemen te raadplegen.

Het bestaande systeem bood simpelweg onvoldoende capaciteit om te kunnen voorzien in de behoeften van het snel groeiende autobedrijf. De browsertoegang was beperkt, beelden werden traag weergegeven en de toegang tot de online applicatie voor internetbankieren liet sterk te wensen over.

Autoradam besteedt al zijn ICT-taken uit aan iTraction, een full-service Application Service Provider (ASP) waarmee het al negen jaar samenwerkt. iTraction streeft ernaar om klanten een hoog niveau van dienstverlening te bieden. Overdag kunnen ze zeven dagen per week op de ondersteuning van het bedrijf rekenen. Elke drie tot zes jaar evalueert iTraction of het nodig is om de ICT-infrastructuur van zijn klanten te moderniseren. Gezien de problemen waarmee Autoradam te kampen had, was het zonder meer nodig om naar alternatieve thin clients te zoeken.

Een nieuwe oplossing op basis van thin clients uit de N-reeks van NComputing

Een van de belangrijkste redenen voor Autoradam om van Wyse over te stappen op NComputing, was dat de laatste oplossing niet alleen integrale ondersteuning bood voor Citrix XenApp 6.5 en XenDesktop 7, maar ook een verbeterde multimedia-ervaring mogelijk maakte. Uiteindelijk werd NComputing uitgelicht als leverancier die de krachtigste prestaties tegen de beste prijs aanbood — een combinatie die verre van zelfsprekend is binnen de markt voor thin clients.

Een andere belangrijke beweegreden voor de overstap was vSpace Management Centre, de geïntegreerde beheeroplossing van NComputing die deel uitmaakt van de N-reeks. Deze oplossing wordt samen met XenApp 6.5 gehost in het datacenter van iTraction. Hierdoor kan de dienstverlener alle thin clients van Autoradam op eenvoudige wijze bewaken en beheren. In geval van problemen kan iTraction direct ingrijpen ter voorkoming van downtime of verstoring van het werk van de eindgebruikers bij Autoradam.

John Duynhouwer, directeur van iTraction: “De thin clients van andere leveranciers bieden relatief simpele functionaliteit met een fors prijskaartje, maar leveren slechts beperkte ondersteuning. Wij zijn nu uitstekend toegerust om potentiële ICT-problemen te ondervangen en waar nodig snel te reageren met een hoog niveau van ondersteuning van NComputing.”

De thin clients uit de N400-reeks van NComputing werden in alle drie de vestigingen van Autoradam geïnstalleerd. Alle afdelingen maken inmiddels gebruik van de nieuwe oplossing, met inbegrip van het personeel in de winkel van het tankstation, back-officemedewerkers en het management.

Verbeterde productiviteit en flexibele werkprocessen

De overstap naar de oplossing van NComputing verliep uiterst soepel. Het personeel van Autoradam heeft geen problemen gehad om zich aan te passen aan de nieuwe thin clients.

De bestaande oplossing in de vorm van een combinatie van Windows Terminal 2003 en Dell Wyse was verouderd. Hierdoor duurde het zeer lang voordat websites volledig waren geladen. Dit vormde een ernstig obstakel voor een van de managers, die snel moest kunnen beschikken over informatie over wijzigingen in de waarde van auto’s. Inmiddels is deze manager in staat om op eenvoudige wijze autoprijzen te raadplegen, waaronder die van andere autobedrijven, zodat Autoradam klanten een concurrerende offerte kan uitbrengen. De bestaande oplossing bleek daarnaast incompatibel te zijn met steeds meer websites, zoals de bedrijfskritische online applicatie voor internetbankieren. Dankzij de overstap naar NComputing behoren al deze problemen tot het verleden en profiteert het personeel van snelle en ononderbroken internettoegang.

De toegang tot multimedia is eveneens sterk verbeterd. De supervisor van een van de bedrijfslocaties maakt gebruik van een uitgebreid camerasysteem om de benzinepompen te bewaken. Hij is nu in staat om op eenvoudige wijze hoogwaardige beelden op te vragen, op elk gewenst moment.

Hans Lansink, financial controller bij Autoradam: “De nieuwe terminals zijn aanzienlijk sneller dan de oude. We hoeven ze nooit uit te zetten, dus wanneer we ’s ochtends op het werk komen, kunnen we direct aan de slag gaan. De weergave van beelden en video’s verloopt vlekkeloos en veel sneller dan voorheen. Hierdoor hoeven we niet langer gefrustreerd af te wachten totdat we verder kunnen gaan met belangrijke taken, en kunnen wel veel efficiënter werken.”

Daarnaast zijn de totale eigendomskosten met maar liefst 20 procent gedaald. En dankzij hun robuuste ontwerp gaan de thin clients van NComputing langer mee, zodat ze niet regelmatig hoeven te worden vervangen, zoals het geval was bij eerdere oplossingen.

De toekomst

Autoradam heeft het potentieel om de komende jaren sterk te groeien. Mogelijk opent het nieuwe vestigingen in de hoofdstad. Gelijktijdig bekijkt iTraction de mogelijkheid om meer thin client-technologie van NComputing in te zetten.

“Aangezien onze onderneming zich voortdurend ontwikkelt, hebben we behoefte aan een flexibele technologische oplossing die optimaal schaalbaar is. Gezien de soepele overstap en snelle implementatie door iTraction in combinatie met de indrukwekkende snelheid en het prestatievermogen van de N400’s is er geen twijfel mogelijk dat deze thin clients waardevolle hulpmiddelen zijn wanneer we onze bedrijfsactiviteiten verder uitbouwen”, aldus Hans Lansink.

Over NComputing

NComputing, Inc. is ’s werelds snelst groeiende leverancier van thin clients. Volgens een recent rapport van IDC bezit het bedrijf wereldwijd het op twee na grootste marktaandeel op dit gebied. NComputing maakt een einde aan de obstakels die desktopvirtualisatie in de weg staan. Hiertoe hanteert het een unieke formule van eenvoud, prestatievermogen en kostenefficiëntie. De geïntegreerde oplossingen van NComputing bieden ondersteuning aan multinationals en middelgrote organisaties in belangrijke verticale markten zoals het onderwijs, de gezondheidszorg en de overheidssector. Met meer dan 20 miljoen dagelijkse gebruikers in 140 landen bevordert NComputing het gebruik van desktopvirtualisatie meer dan welke andere leverancier. Raadpleeg voor meer informatie http://www.ncomputing.com.

Over iTraction

iTraction biedt autobedrijven innovatieve mogelijkheden om hun ICT-taken uit te besteden, zodat ze zich kunnen concentreren op hun kernactiviteiten. Daarmee profiteren ze van een forse reductie van de totale eigendomskosten en verbeterde productiviteit. iTraction onderscheidt zich door zijn streven naar voortdurende verbetering en ongekend hoge service- en ondersteuningsniveaus. Het bedrijf staat 12 uur per dag en 7 dagen per week klaar voor zijn klanten. Meer informatie over manieren om uw omzet en winst in vijf eenvoudige stappen te verhogen is beschikbaar op http://www.autotraction.nl. Meer informatie over de werkzaamheden van iTraction is te vinden op http://www.autotraction.nl/ncomputing.

Over Autoradam

Autoradam is een autobedrijf dat voertuigen verhuurt en least. Het beschikt over vestigingen in Amsterdam en Almere. Autoradam levert een breed scala aan diensten, zoals autoverhuur en flexibele autoleasing voor de korte termijn. Klanten profiteren van een wagenpark met betrouwbare en kwalitatief hoogwaardige auto’s, concurrerende brandstofprijzen en een van de grootste en modernste wasstraten van Nederland. Raadpleeg voor meer informatie http://www.autoradam.nl.

Available languages

Belangrijkste voordelen
  • Een superieure eindgebruikerservaring
  • Krachtigere prestaties en ondersteuning voor Citrix XenApp 6.5 en XenDesktop 7
  • Verbeterde browser- en multimediaondersteuning
  • Maakt optimale productiviteit en flexibel werken mogelijk
  • Een ongeëvenaarde prijs/prestatieverhouding

Suggested reading

A financial services company deploys NComputing
A leading cooperative bank in India puts an end to IT woes
Fast, powerful and flexible Citrix Ready HDX Verified thin client solutions revolutionise Dutch car firm’s IT infrastructure